Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS

Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS

Bij een inschrijving voor de cursussen handrevalidatie: up-to-date: flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie (23 november 2023) en Handrevalidatie: up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS (24 november 2023) ontvangt u €100,- korting op het totale cursusprijs.

Datum cursus: Vrijdag 24 november 2023
Niveau: Post HBO
Doelgroep: Fysiotherapeuten
Docenten: Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier

Stijn Vangheluwe is gespecialiseerd musculoskeletale kinesitherapeut, afgestudeerd aan de KU Leuven in 2002 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie). Hij is praktijkeigenaar van de gespecialiseerde ‘Praktijk voor Kinesitherapie’ in Dadizele (België). Zijn basisopleiding was pas een aanzet om zich nadien verder intensief bij te scholen & te verdiepen in de literatuur. Onder andere handrevalidatie is door de jaren heen steeds meer een interessegebied geworden. Zo verzorgt hij reeds 6 jaar samen met collega Maarten Stragier de opleidingen zoals hierboven beschreven.

Maarten Stragier is licentiaat kinesitherapie en revalidatie, afgestudeerd in 2002 aan de Universiteit Gent (België). Hij is reeds 19 jaar actief in zijn groepspraktijk ‘Kinepraktijk Move 2+’ in Lichtervelde (België). Aansluitend op de opleiding kinesitherapie & revalidatie volgde hij de 2-jarige opleiding Manuele Therapie (VWMT). Door de jaren heen volgde hij verschillende intensieve cursussen en kortere bijscholingen telkens in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. De laatste 9 jaar specifieker binnen de handrevalidatie. Reeds 6 jaar verzorgt hij samen met collega Stijn Vangheluwe de module ‘peesletsels’ bij de post-graduaatopleiding handrevalidatie aan Universiteit Gent, en ook de 1-daagse opleiding ‘peesletsels’ bij Smarteducation.

Stijn en Maarten zijn beiden 'Certified Belgian Handterapist'.

Cursusbeschrijving:
De 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. We starten vanuit de relevante anatomie van de hand en een overview van de (recente) literatuur om te komen tot het klinisch onderzoek en het behandelen van CTS en CRPS. Het behandelen van hand- & polsletsels vraagt gespecialiseerde kennis & aanpak, vandaar deze specifieke module. Hierbij worden de relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om CTS en CRPS, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Programma:

1. 09.00-10.30 uur:
2. 10.30-10.45 uur: Pauze
3. 10.45-12.45 uur:
4. 12.45-13.30 uur: Lunch
5. 13.30-15.30 uur:
6. 15.30-15.45 uur: Pauze
7. 15.45-16.30 uur:

Doelstelling:
In voorbereiding

Cursus:Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS
Locatie: Van der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp
Energieweg 2
3041 JC Rotterdam
Parkeren: Betaald parkeren 4,- per dag
Tijdstip: 09:00 - 16:30
Studie uren: 6 contacturen
KNGF-punten: 6 punten in aanvraag voor de registers Algemeen voor het KRF en SKF
Prijs: €329,- vrijgesteld van BTW, incl. lunch, frisdrank, koffie, thee en cursusmateriaal

Cursusaanbod

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact